Kocioł warzelny
W naszej ofercie znajdziesz wysokiej jakości kotły warzelne. Te urządzenia znajdują swoje zastosowanie w branży spożywczej, a konkretnie w przemyśle gastronomicznym i garmażeryjnym. Stosuje się je zarówno do przygotowywania i podgrzewania potraw płynnych, jak i do produkcji mięs oraz wędlin lub topienia tłuszczy. Kotły warzelne stanowią niezbędne wyposażenie zakładów przetwórstwa mięsnego. Doskonale sprawdzają się przy procesach gotowania oraz parzenia wędlin oraz mięs, przy możliwości ciągłego monitorowania temperatury oraz czasu gotowania.
Kotły warzelniczo-parzelnicze produkowane przez naszą firmę w całości wykonane są ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, dzięki czemu spełniają wszelkie normy higieniczne oraz są odporne na działanie wilgoci i większości substancji chemicznych. Czynnikiem grzewczym stosowanym w kotle jest olej, co pozwala zachować dłużej temperaturę wody. Wymiennik ciepła ogrzewa olej, który efektywnie podnosi temperaturę wody. Sterownik może być zamontowany na kotle lub na ścianie w zależności od indywidualnych potrzeb Klienta.
Poniżej przedstawiamy szczegółową specyfikację kotłów warzelnych naszej produkcji:
- zasilanie: gazowe, olejowe, elektryczne,
- zakres temperatur pracy urządzenia: 0 do 145 stopni Celsjusza,
- pojemność: 300-1200L jedno lub dwukomorowe,
- wyposażone w sterownik mikroprocesorowy THERMATIC z funkcją auto-start,
- trzy pomiary temperatur: olej, woda, baton (gotowany wyrób),
- palnik 14-100kW,
- ciśnienie gazu wynosi 25mbar,
- zużycie gazu 4m3/h pracy palnika.